vrijdag 19 juli 2013

Kidsart

Leuk om met de kids buiten te doen, in het stralende zonnetje.

Benodigdheden:
* een groot wit schildersdoek
* verschillende kleuren verf (in ons geval gouache)
* sponsjes
* een groot aantal knikkers
* eventueel een kartonnen doos waar het doek inpast en waarmee je het doek kan bewegen (in ons geval was het doek veel te groot om ermee rond te draaien, wij losten het anders op)

Neem eerst een basiskleur (in ons geval: geel) waar je het hele doek mee insponst. Je kan het ook gewoon schilderen met een penseel (opgepast voor penseelstreken. Tenzij je dit natuurlijk mooi vindt) of een rollertje. Laat drogen.
Leg het doek in de doos, breng verschillende kladdertjes verf aan overal op het doek (dit mag er echt wel dik opliggen), leg de knikkers op het doek en.... draaien maar (met de kartonnen doos waar het doek inligt). De knikkers rollen door de verf en maken zo 'vuurwerksterretjes'.
Als je doek veel te groot is om in een doos te passen en je aldus niet kan draaien, kan je de knikkers gewoon naar mekaar toerollen. Wij maakten wel even een kartonnen boordje, zodanig dat de tafel niet onder de verf kwam te zitten.
Je kan net zoveel sterretjes maken als je zelf wil.
Ons doek zag er zo uit:



1 opmerking:

  1. Oh, net je blog hier ontdekt, zo tof!!
    En wat een leuk idee, dat levert regelrechte kunst op. Action painting, moeten we ook eens proberen, dank je voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen